e-Commerce

Onlajn prodaja je jedna od najpopularnijih primena web sajtova. Veština izrade web prodavnica pruža vam veće mogućnosti u radu i može biti presudna da projekat dobijete baš Vi. Naučite kako da dodate mogućnosti onlajn prodaje svojim web sajtovima i postanite konkurentniji na tržištu. Znanje vas bitno ističe u odnosu na konkurenciju jer vam daje veće mogućnosti.

Kurs zaokružuje veštine izrade sajtova upotrebom gotovih CMS rešenja. Naučićete kako da pomoću popularnih Joomla! i WordPress proširenja napravite kompletnu onlajn prodavnicu. Naučićete kako se pravi katalog proizvoda, podešavaju cene, poreske stope i sniženja. Upoznaćete se sa mogućnostima onlajn plaćanja i naručivanja. Videćete kako se podešava i prilagođava izgled predračuna i računa i kako je moguće pratiti i upravljati zalihama. Nakon kursa moći ćete da samostalno kreirate, održavate i unapređujete onlajn prodavnicu.

Kurs zahteva poznavanje Joomla! i WordPress-a. (istoimeni kursevi su u ponudi)

Po završetku kursa polaznici će biti osposobljeni da samostalno naprave i podese komercijalno upotrebljivu web prodavnicu, upotrebom modernih e-commerce rešenja.

Ovaj kurs je deo kursa Web administrator.
Ukoliko imate dobro predznanje iz neke od oblasti, module je moguće pohađati i kao zasebne kurseve.

Joomla-zasnovan e-commerce: VirtueMart
WordPress-zasnovan e-commerce: WooCommerce
Instalacija i podešavanje
Formiranje kataloga proizvoda, cena i inventara
Podešavanje dostavnih metoda i metoda plaćanja
Upravljanje narudžbinama
Upravljanje kupcima
Definisanje popusta i kupona